Spelen in de beek

Rivier de Aisne loopt vlak voor onze deur. Dammetjes bouwen en rivierkreeftjes vangen kan op 2 km van ons hotel.

Spelen in de Ourthe – deze plaatsen hebben een speeltuin en ligweide: Bomal, Sy, Hotton.

Rivier de Amblève – op een half uurtje rijden van ons hotel – een meer avontuurlijke rivier met veel rotsen en stroming – leuk met een bodyboard… – combineer met de wandeling langs de Ninglingspo.


Dorpjes die een bezoekje waard zijn

Er zijn natuurlijk ontzettend veel leuke stadjes & dorpjes in de buurt. Hieronder vind je enkel van onze favorieten, maar aarzel niet om ons jullie favorieten te vertellen. Ook wij hebben nog veel te ontdekken.


Durbuy

Vaak beschouwd als het kleinste stadje ter wereld, de smalle straatjes stralen een middeleeuwse charme uit. De met bloemen versierde huizen, lokale ambachtelijke winkeltjes en gezellige cafés maken het zeker een bezoekje waard.

 

La Roche en Ardenne

  La Roche-en-Ardenne, gelegen aan de oever van de Ourthe, wordt omringd door majestueuze bossen en gekroond door een imposant middeleeuws kasteel. De schilderachtige ligging van dit dorp biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook talloze mogelijkheden voor wandelingen langs de rivier en avontuurlijke verkenningen.

Wéris 

Wéris lokt haar bezoekers met de unieke combinatie van geschiedenis, mystiek en natuurlijke schoonheid. Wéris staat op de lijst van de “Plus Beaux Villages de Wallonie” .  Op 10 minuten autorijden, 6.5km – of een stevige wandeling van ongeveer 15 km (20 km als je ook de dolmen en Menhirs gezien wil hebben).

Avontuurparken en andere


Adventure Valley Durbuy

Het grootste indoor en outdoor avonturenpark van België.

Forestia

Dierenpark met beren, elanden, lynxen... Avontuurparcoursen langs boomtoppen en tokkelbanen.

Chateau de Modave

Unieke plek die sedert 1993 behoort tot het Bijzonder Erfgoed van Wallonië.  Wandeling van 7 km in het natuurreservaat bereikbaar vanaf de parking van het kasteel.


Domaine de Palogne

Het domein biedt kajak op de Ourthe, verhuur van klassieke of elektrische mountainbikes (e-mountainbikes), ook multisportterein, minigolf en de speeltuin…