Vanuit Au Romain vertrekken heel wat wandelroutes. We voorzien je van een wandelkaart zodat je niet verloren loopt.

Een korte stevige wandeling, vanuit onze tuin maak je de klim naar Lignely. Daar kan je in hotel Le Lignely  (in de zomerperiode) iets drinken en eten.

Liever een leuke wandeling, maar niet te zwaar klimmen? Dan kan je de auto nemen en parkeren op Col de Rideux. Op de bergkam loopt een erg mooie wandeling: de Drakenrug, een wandeling van ongeveer 4 km.

Een erg stevige en prachtige wandeling gaat doorheen het Bois de Harre. Voorzie jezelf van drank en proviand of vraag ons een lunchpakket. Vertrek vanuit Au Romain = 16 km ofwel vanuit Deux-Rys (er is parking) = 13 km.

Zin in meer avontuur? Dan is de wandeling van de Ninglingspo een aanrader (30 minuten autorijden van Au-Romain). Deze wandeling volgt het bergriviertje de Ninglingspo. Langsheen het parcours zijn er waterbekkens, waar je even met de voeten het water in kan. De watervalletjes zijn uiterst charmant en banen hun weg doorheen de rotsen. Voor kinderen zijn er meer dan genoeg toffe plekken om dammen te bouwen. Let wel op: de wandeling is best uitdagend, dus voor heel jonge kinderen is deze misschien niet geschikt.

Vraag gerust voor meer wandeltips, we geven je graag advies op maat!